Cinema espiritual: El Camí Ignasià

Amb motiu dels 500 anys del pas pel territori de Sant Ignasi de Loiola s'estrena un documental que permet a l'espectador gaudir com un pelegrí més

Aquest estiu seran molts els que amb un bon calçat i una atapeida motxilla aniran de pelegrinatge. Precisament, s’ha estrenat recentment amb èxit a Catalunya el documental El Camí Ignasià, produït per Animaset i dirigit pel cineasta català Jordi Roigé. 

Amb motiu dels 500 anys del pas pel territori de Sant Ignasi de Loiola, la pel·lícula permet a l’espectador gaudir, com un pelegrí més, de la bellesa visual i espiritual de l’itinerari  que va recórrer  el fundador dels jesuïtes.

Sinopsis

A través de les vivències de quatre pelegrins i un guia, les imatges del documental conviden a  gaudir de l’arquitectura, els monuments, els paisatges, la fauna i flora, la gastronomia, la cultura  i la gent dels espais que conformen del Camí Ignasià.  

En aquesta peregrinació de 650 km, els pelegrins travessen Euskadi, La Rioja, Navarra, Aragó i  Catalunya, mentre es troben i interactuen amb la gent, tasten els menjars típics de la  gastronomia local o contemplen els monuments i la bellesa paisatgística que els envolta. 

Mbassa Niang, Iñigo Medinilla, Iñaki Sánchez i Marta Burguet són els pelegrins del documental,  persones de cultures, regions i religions diverses. El guia del grup és el jesuïta Josep Lluís Iriberri,  director de l’Oficina del Pelegrí del Camí Ignasià, que durant anys ha acompanyat pelegrins  d’arreu del món. 

Un pelegrinatge en tres vessants

El crític de cinema espiritual, Peio Sánchez recomana aquest documental, el qual destaca per tenir tres vessants. D’una banda, la visió turística que porta l’espectador a visitar monuments i temples que els pelegrins es troben al llarg del camí. En segon lloc, subratlla la mirada estética de tot el recorregut, la qual es complementa amb la mirada espiritual del jesuïta Josep Lluís Iriberri, els qual a través de les seves passes dona a conèixer el camí interior de Sant Ignasi. 

Finament, el crític destaca l’experiència en cada un dels punts d’aturada. “La taula no és només la participació de les diferents maneres de compartir i cuinar els aliments sinó també de cuinar l’experiència”, afegeix. 

T'ha interessat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...