I Trobada de professors universitaris i personal d’administració i servei

Divendres 15 de març del 2019 va haver-hi la II Trobada de professors universitaris i personal d’administració i servei,
organitzada per la Pastoral Universitària a la Sagrada Família.

Presentació dels directors i directores del Secretariat Diocesà de Pastoral Universitària.

La convocatòria va ser a les 18.15 hores al claustre Mare de Déu de Montserrat de la Basílica de la Sagrada Família per fer l’acollida als assistents de la I Trobada de professors universitaris i personal d’administració, organitzada per la Pastoral Universitària de Barcelona.

L’acte va consistir a presentar el nou Secretariat Diocesà de Pastoral Universitària. Es va començar amb la pregària per l’aplicació del Pla Pastoral Sortim a càrrec del bisbe auxiliar Sergi Gordo. També va fer una salutació la delegada de la Delegació diocesana de pastoral de Fe i Cultura, Margarida Bofarull, per explicar el nou organigrama i tot el que engloba aquesta Delegació.

A continuació va haver-hi breus explicacions a càrrec dels quatre directors del Secretariat de Pastoral Universitària, Jordi Cabanes, Clara Seguí, Assumpta Sendra i Salvador Vidal, que estan al servei de les universitats públiques, privades i d’inspiració cristiana. El seu propòsit és apropar-se a les universitats per treballar conjuntament aquests dos pilars referencials de Fe i Cultura en un entorn cada vegada més secularitzat. Van ressaltar que és necessari aprofundir en el diàleg i el discerniment en el context universitari.

Va acabar la primera part de la Trobada el Sr. Cardenal Arquebisbe Joan Josep Omella agraint a totes les persones assistents i en especial al nou equip de Pastoral Universitària per la seva dedicació vers aquest servei a les universitats. La universitat és un col·lectiu a valorar per la seva tasca responsable de formar i acompanyar joves. Va animar tots a prendre consciència del Pla Pastoral Diocesà Sortim que convida a una conversió pastoral de l’Arxidiòcesi de Barcelona i que tal com diu el Papa: “Sortim, sortim a oferir a tothom la vida de Jesucrist.” Ens va encoratjar a ser protagonistes i portadors de la Bona Nova. I va obsequiar tots els assistents amb una nova versió de l’edició del Pla Pastoral.

Ens vam aplegar un total de vuitanta persones, en què junts vam fer una visita esplèndida i profunda, a porta tancada, per la Basílica de la Sagrada Família a càrrec del guia Àlex Seoane. 

I per acabar a la sala del claustre Mare de Déu de Montserrat vam fer un sopar fred per compartir un temps de conversa i conèixer persones de diferents universitats.